Preview

Sheep, goats, wool business

Advanced search

Мясная продуктивность и некоторые интерьерные показатели баранов разных генотипов

Abstract

The article presents data on the meat productivity of purebred sheep of Volgograd fine-wool breed and its hybrids with the breed of Russian meat Merino: pre-slaughter and slaughter weight, slaughter yield, morphological composition of carcasses, meat ratio, some interior indicators. The advantage of crossbred rams over purebred peers on slaughter indicators is established.

About the Authors

А. Александрова
ФГБОУ ВО «Московская государственная академия ветеринарной медицины и биотехнологии - МВА имени К.И. Скрябина»
Russian Federation


Ф. Фейзуллаев
ФГБОУ ВО «Московская государственная академия ветеринарной медицины и биотехнологии - МВА имени К.И. Скрябина»
Russian Federation


Ю. Тимошенко
ФГБОУ ВО «Московская государственная академия ветеринарной медицины и биотехнологии - МВА имени К.И. Скрябина»
Russian Federation


А. Абдулмуслимов
Дагестанский ФНАЦ
Russian Federation


References

1. Ерохин А.И. Состояние и тенденции в производстве мяса в мире и России / А.И. Ерохин Е.А. Карасев С.А. Ерохин // Овцы, козы, шерстяное дело. - 2010. - № 1. - С. 46-52.

2. Кройтер М.К. Генетико-селекционные аспекты разведения кроссбредных овец // Алма-Ата: Наука, 1977. -298 с.

3. Фейзуллаев Ф.Р. Волгоградской тонкорунной мясо-шерстной породе овец 40 лет. / Ф.Р. Фейзуллаев И.Н. Шайдуллин В.Н. Аноприенко С.В. Аноприенко Т.В. Лепёхина // Зоотехния. - 2018. - № 5. - С. 31-32.


Review

For citations:


 ,  ,  ,   . Sheep, goats, wool business. 2019;(3):37-38. (In Russ.)

Views: 53


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2074-0840 (Print)