Preview

Sheep, goats, wool business

Advanced search

Физико-химические и технологические показатели молока овец восточно-фризской породы при разведении их в Центальной России

Abstract

The article provides information about the basic physical, chemical and technological parameters of milk and cheese-cheese obtained from sheep ofthe East Frisian breed when breeding them in Central Russia. The data on the fat content and milk density using different methods of analysis and with the selection of milk at different times of the day are presented.

About the Authors

Анатолий Шувариков
ФГБОУ ВО РГАУ-МСХА имени К.А. Тимирязева
Russian Federation


Салауди Хататаев
ФГБНУ ВНИИплем
Russian Federation


Ольга Пастух
ФГБОУ ВО РГАУ-МСХА имени К.А. Тимирязева
Russian Federation


Татьяна Робкова
ФГБОУ ВО РГАУ-МСХА имени К.А. Тимирязева
Russian Federation


Елена Семенова
ФГАНУ ВНИМИ
Russian Federation


Евгений Коробейник
ООО «Тверской Урожай»
Russian Federation


References

1. Тепел А. Физика и химия молока. СПб.: Профессия, 2012. - С. 234.

2. Хаертдинов Р. А., Афанасьев М.П., Губайдуллин Э.С. Содержание белковых фракций и влияние их уровня на технологические свойства молока //Молочное и мясное скотоводство. 1997. - № 5. - С. 17-18.

3. Шувариков А.С., Канина К.А., Робкова Т.О., Юрова Е.А. К вопросу оценки состава овечьего, козьего и коровьего молока//Овцы, козы, шерстяное дело. - 2018. -№ 1. - С. 20-22.

4. Шувариков А.С., Юрова Е.А., Пастух О.Н. Качественные показатели коровьего, козьего и верблюжьего молока с учетом аллергенности / Известия Тимирязевской сельскохозяйственной академии. - 2017. - № 5. - С. 115-123.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,  ,   . Sheep, goats, wool business. 2019;(3):30-32. (In Russ.)

Views: 81


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2074-0840 (Print)