Preview

Sheep, goats, wool business

Advanced search

Влияние липосомальной формы антиоксидантов с содержанием органического йода на формирование продуктивных качеств молодняка овец

Abstract

The article presents: the biochemistry of blood serum, the main slaughter indicators and the quality of meat of young sheep who received antioxidants in the diet in liposomal form with organic iodine content, the intensification of serum enzymes responsible for the functioning of the liver and pancreas and an increase in the level of protein in the muscle tissue of animals of the experimental group by 1.35 abs.%.

About the Authors

Александра Паштецкая
ФГБУН «Ордена Трудового Красного Знамени Никитский ботанический сад -Национальный научный центр РАН»
Russian Federation


Павел Остапчук
ФГБУН «Научно-исследовательский институт сельского хозяйства Крыма»
Russian Federation


Роберт Ильязов
НПЦ «Липосомальные технологии»
Russian Federation


Сергей Емельянов
ФГБУН «Научно-исследовательский институт сельского хозяйства Крыма»
Russian Federation


Татьяна Куевда
ФГБУН «Научно-исследовательский институт сельского хозяйства Крыма»
Russian Federation


References

1. Ерохин А.И. Состояние, динамика и тенденции в развитии овцеводства в мире и в России / А.И. Ерохин, Е.А. Карасев, С.А. Ерохин // Овцы, козы и шерстяное дело. - 2019. -№ 3. - С. 3-7.

2. Gonzalez F.D. Relationship among blood indicators of lipomobilization and hepatic function during early lactation in high-yielding dairy cows / F.D. Gonzalez, R. Munio, V Pereira, R. Campos, J.L. Benedito // J. Vet. Sci. - 2011. -No. 12. - P. 251-255.

3. Maan R. Superoxide dismutase profiling during extreme ambiences in Marwari sheep from arid tracts / R. Maan, N. Kataria, P.K. Pilania [et al] // Vet. Res. - 2013. - No. 6. -P. 15-18.

4. Drackley J.K. Biology of dairy cows during the transition period: the final frontier? // J. Dairy Sci. - 1999. -No. 82. - P. 2259-2273.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,   . Sheep, goats, wool business. 2020;(1):37-39. (In Russ.)

Views: 86


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2074-0840 (Print)